Mollenbestrijding.

Mollenbestrijding:

Klachten:

  • In particuliere tuin ontsiert het.
  • Bulten of kuilen onder het terras.
  • In het weiland kan het gevaarlijk zijn voor de koeien als ze met hun poot in een molshoop stappen.
  • Te hoge zand/moddergehalte in graskuilen van melkveehouders.
  • Dijken en polders kunnen beschadigen.

Bestrijdingstechniek:

Met klemmen.

Bij grote bedrijven zoals een boerderij of sportaccommodaties wordt er meestal gewerkt met een uurtarief of een contract.

Door een alternatieve vangmethode is het mogelijk om (praktisch) het gehele jaar door vrij van mollen – of beter – vrij van molshopen te zijn. 

Bij aanvang zorgen wij ervoor dat de aanwezige mollen systematisch uit uw perceel of percelen worden verwijderd. Daarna volgen er regelmatige controles om uw perceel of percelen ook daadwerkelijk vrij van mollen c.q. molshopen te houden. Tijdens de controles worden ook alle eventuele verschenen molshopen uitgevlakt.


De traditionele manier van mollenverwijdering houdt in dat er twee keer per jaar zoveel mogelijk mollen worden verwijderd. In de meeste gevallen zitten er enkele weken later alweer nieuwe mollen in het perceel die de open gevallen gangen in bezit nemen. Deze manier van werken veroorzaakt veel ergernis, omdat er wel betaald wordt om de mollen te verwijderen en dat het effect maar van zeer korte duur is.

Onze methode is erop gericht om alle mollen te verwijderen en door regelmatige controles ervoor te zorgen dat de mollen ook wegblijven. Van tijd tot tijd zal er aan de rand van het perceel wel weer een mol opduiken, maar deze zal dan bij één van de controles direct worden verwijderd. De frequentie van de controlebeurten verschillen van perceel tot perceel en zijn afhankelijk van de hoeveelheid mollen in aangrenzende percelen. De controlebeurten worden meestal om de acht, en uiterlijk om de tien weken gehouden.

Wij beschikken over  een quad waardoor het in de agrarische sector aantrekkelijker wordt om ons in te huren. We kunnen in een kortere tijd een grotere oppervlakte behandelen. En daarna desgewenst het land onderhouden. Vraag gerust om een offerte.


Voor particulieren:

Particuliere tuinen (in de regio) worden eenmalig leeg gevangen

Prijsindicatie: Bij particulieren wordt er met een vast tarief gerekend van c.a. € 90,00 – € 125,00 dit afhankelijk van de regio. Daarvoor komen wij gemiddeld zo’n 3 keer langs.